Terug  
     
  Nieuws van dorpshuis De Beijer  
     
   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erespeld voor Jeltje Braaksma

Op 29 juni 2012 werd mevrouw Jeltje Braaksma uit Rinsumageast door burgemeester Aalberts van de gemeente Dantumadiel onderscheiden met een erespeld.

Dit gebeurde tijdens de officiële receptie ter gelegenheid van haar afscheid als voorzitter van Multi Functioneel Centrum De Beijer in Rinsumageast.

Jeltje Braaksma is in 2001 gestart als vrijwilliger bij dorpshuis De Beijer en nam al in 2003 het voorzitterschap van het bestuur van dorpshuis De Beijer voor haar rekening. Als zeer gemotiveerde voorzitter en vrijwilliger van De Beijer is zij enorm gedreven en een onmisbare kracht voor het dorpshuis in het dorp geweest. Men was onder leiding van Jeltje druk bezig met plannen voor de nieuwbouw van een Multi Functioneel Centrum (MFC) toen in 2007 De Beijer door brand werd verwoest. Zij initieerde de nodige gesprekken met banken, verzekeraars en verzamelde mensen om haar heen die haar en De Beijer konden ondersteunen. Het resultaat is dat er een nieuw MFC verrezen is in Rinsumageast en alweer een aantal jaren draait in de nieuwe situatie. Jeltje heeft haar hele ziel en zaligheid gelegd in het dienstbaar zijn aan de gemeenteschap van Rinsumageast en omgeving. Het toekennen van de erespeld van de gemeente Dantumadiel is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor Jeltje haar verdiensten als voorzitter van MFC De Beijer.
 

Bron: Website Gemeente Dantumadiel

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

 
     
| MFC De Beijer | Rinsumageast | 0511 421998 | www.mfc-debeijer.nl |