Terug  
     
  Biomechanica van het paard  
     
  9 Oktober 2018


Lezing Biomechanica & anatomie van het paard
 
 
Wat is een goede beweging, wat is een bewegingsbeperking, hoe wordt de biomechanica beïnvloed? Is het paard wel altijd lichamelijk in staat om te doen wat wij van hem vragen?

Van oorsprong is het paard al miljoenen jaren oud en heeft het in de die jaren ontwikkelingen door gemaakt. Sinds een kleine 100 jaar is het paard door de mens enorm veranderd. Is dit ten goede gekomen voor het paard zelf? We zorgen goed voor het paard en kunnen hem dan nog meer ondersteunen om het paard sterker en soepeler te houden. 

Tijdens deze avond verteld Zefanja aan de hand van foto- en videomateriaal en skeletonderdelen hoe een paard beweegt en hoe dit er aan de buiten- en binnenkant uitziet. Hierdoor krijg je een zeer goede impressie van waarom een “goede biomechanica” zo belangrijk is. Een leuke manier om de anatomie en biomechanica te leren kennen!

Zefanja Vermeulen van EquineStudies is leerling van Sharon May Davis (alias The Bone Lady) en woonde tevens vele dissecties bij. Zefanja geeft lezingen en cursussen gebaseerd op Equine Inside out. Iedere lezing worden er weer nieuwe casussen behandeld. 

Je investering voor deze avond is € 35,- en ca 3 uren van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets tekort komt ;-) Aanmelden kan alleen via info@femkedolle.nl. Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief. 


***Femke Dölle is gecertificeerd Horsemanship & Freestyle instructrice. Haar missie is om de mensenwereld voor het paard aangenamer te maken. Zij geeft priveles, cursussen en diverse lezingen en workshops om zoveel mogelijk kennis te delen.*** 
 
     
| MFC De Beijer | Rinsumageast | 0511 421998 | www.mfc-debeijer.nl |